Home » Диети » Нов хит в отслабването – шунгитова вода, която се приготвя у дома

Нов хит в отслабването – шунгитова вода, която се приготвя у дома

Най-новият хит в отслабването е шунгитова вода, която се приготвя у дома.

Вълшебната напитка може да се пие от всеки, който се бори с излишните килограми, и да постигне феноменални резултати за кратко време.

Ненапразно казват, че шунгитовата вода е пръв помощник в борбата с мазнините, защото подобрява метаболизма, което от своя страна води до нормализиране на теглото.

Водата, която е пречистена с камъка-чудо, има и други предимства: тя помага при заболявания като астма, гастрит, диабет, камъни в жлъчката, проблеми със сърцето, алергии и др.

Човек, който пие шунгитова вода, не се оплаква от умора, има повече енергия и е много по-концентриран.

Можете ли сами да си направите шунгитова вода?

Разбира се, че можете! Шунгитовата вода се приготвя лесно и бързо. Единственото нещо, от което се нуждаете, е шунгит. Със сто грама камъчета можете да си направите 1 литър вода, а ако искате по-голямо количество – просто да добавите повече шунгитови камъни.

Няма никакво значение каква вода ще използвате – минерална, изворна или чешмяна – шунгитът я пречиства перфектно. Препоръчително е водата, в която ще се пусне минералът, да е в емайлиран, керамичен или стъклен съд.

Важно условие е да не се затваря и да не се съхранява в хладилника. Трябва да държите камъчетата няколко часа във водата, след което можете да я консумирате.

На всеки шест месеца трябва да подмените парченцата шунгит с нови, а всеки месец да ги поставяте за кратко в малко вода със сода. А когато е възможно, шунгитът трябва да се държи на светло място, за да се зареди със слънчева енергия.

Освен за пиене, шунгитовата вода може да се ползва за готвене и профилактика на различни заболявания. Когато се използва с лечебни цели, препоръчително е да се консумират минимум по 3-4 чаши на ден.

Ако страдате от някой от изброените здравословни проблеми или искате да отслабнете лесно и здравословно, не се чудете – шунгитовата вода е идеалното решение.

Можете да научите още много интересни факти за този лечебен камък на:

https://www.facebook.com/shungit.bg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*