Home » Диети » Лесна за спазване диета с ориз топи килограми

Лесна за спазване диета с ориз топи килограми

Ако искате да отслабвате здравословно, оризовата диета е добър вариант. Режимът топи килограми и регулира обмяната на веществата.

Монодиетата с ориз пречиства тялото от токсини и помага за ефективна детоксикация. Освен това допринася за разтварянето на натрупаните мазнини, за намаляване на целулита. Полезна е за хора, които имат проблеми не само със затлъстяването, но и сърдечни и бъбречни заболявания, хипертония, диабет.

Режим

Продължителността на диетата е общо 7 дни. Ако обаче се чувствате добре след края й, можете да я повторите. Реално режимът напомня традиционният начин на хранене на жителите на Азия, които наблягат основно на ориза. Не е никак трудна за спазване, защото оризът бързо засища и надали ще имате остри пристъпи на глад. Приемът на сол обаче е строго забранен, което пък прави режима много здравословен. Стига обаче да можете да свикнете да хапвате абсолютно безсолна храна.

Приемът на мазнини също е сведен до минимум най-много 5 грама на денонощие. Протеините също не са много, около 20 г. Заради това не е добре да спазвате диетата твърде дълго.

Витамини

Препоръчително е обаче да си вземете необработен ориз, който съдържа повече витамини от групата В.

Добре е да пиете и много вода, поне по литър и половина. Позволени са билковите чайове, пресните сокове или плодовете в чист вид. Само че количествата им не бива да са големи. Варените или задушени зеленчуци също са включени, но пак внимавайте с количествата им. Месото е абсолютно изключено, сирената и кашкавалите също. Допуска се пиенето на чашка айран или кисело мляко, но не твърде често.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*