Home » Диети » Ядеш (почти) всичко и отслабваш? Да, възможно е!

Ядеш (почти) всичко и отслабваш? Да, възможно е!

Да ядеш всичко и да отслабваш е мечтата на всяка жена. Хем да не се ограничаваш много с хапването и хем да свалиш килограми става мисия възможна със системата минус 60.

Режимът е създаден от рускинята Екатерина Мириманова, която стопява внушителните 120 кг наполовина. Тя не е нито лекар, нито спец по храненето и не крие, че системата минус 60 е неин експеримент, по време на който безстрашно тества различни способи за отслабване и събира най-ефективните в едно. С диетата от 2005 г. насам тя не само че сваля цели 60 кг, но и успява да задържи теглото си.

Правила

За тези, които искат да постигнат резултата й, са важни следните няколко правила. Първото е, че трябва да се настроите за отслабването и да не отлагате момента, пише в. "Телеграф". Не бива да се обвинявате, че сте напълнели, нито пък да се опитвате да отслабвате заради някаква случка или човек. Вталявайте се заради себе си, съветва Екатерина. Отслабването е съвсем възможно чудо, което всеки може да постигне сам, убедена е тя. Само че е нужно да си наложите нови правила. Трябва да включвате здравословната храна постепенно. Освен това е нужно да се научите да хапвате нормални порции – приберете големите чинии и престанете да ядете безразборно. Изхвърлете вредните храни от дома и вместо тях вземете здравословни. Не бива да се отчайвате, ако не започнете да отслабвате моментално, обяснява Мириманова. За да се избавите от ненужното тегло, се иска време. Според системата минус 60 до 12 часа може да хапвате всичко освен млечен шоколад. След това трябва да спазвате хранителен режим, по обяд също са позволени доста неща, особено ако е до 14 ч. Забранено е пърженото, но може да си добавите малко сметана или майонеза, ако обичате. Не бива да комбинирате месо или риба с картофи, макарони. За гарнитура са позволени зеленчуците, елдата и оризът. За десерт може да се подсладите с плодове – ябълки, цитруси, сливи, киви, ананас, диня. Вечерята е не по-късно от 18 ч., но рестрикциите са повече. Можете да хапвате месо, ориз със зеленчуци, млечни продукти, зеленчуци, но без картофи, грах, царевица, гъби, тиква, авокадо и бобови растения. Плодовете също са разрешени.

Съвети

Не бива да се пропускат хранения само и само да отслабнете по-бързо. Закуската например е важна, за да стимулирате обмяната – не е задължително да е обилна, следвайте вкусовете си. Сухари със сирене, чай, кафе – каквото обичате. Ако харесвате подсладените напитки, не махайте захарта рязко, а постепенно. Любителите на шоколада също ще се чувстват добре с режима, защото може да похапват, но до 12 ч. За предпочитане е да е пълнозърнест. Пак до обяд може да си позволите и сладкиш, най-добре приготвен от пълнозърнесто брашно и немного калоричен. Същото важи и за хляба, за предпочитане е ръженият, но ако много обичате белия – ограничете количеството и го яжте до обяд. Картофите и макароните също са позволени, но пак само до обяд. Включете в менюто си елда и ориз, ако сте свикнали с белия, лека-полека го заменете с кафяв или черен. Колкото по-рано е последното ви хранене за деня, толкова по-ефективно ще е отслабването, категорична е Екатерина. Важно е и движението, за да влезете във форма е нужно да правите упражнения всеки ден – каквито и както ви харесат. Достатъчни са и натоварвания от 15-20 минути, но постоянно.

Ден 1

Закуска
Йогурт, чай или кафе по избор
Обяд
Задушено пилешко със салата
Вечеря
Черен ориз със салата

Ден 2

Закуска
2 парченца сирене и сухар
чай или кафе по избор
Обяд
Задушени гъби в масло и салата
Вечеря
Кисело мляко с плодове

Ден 3 

Закуска
Макарони със сирене, кафе или чай
Обяд
Шишче пилешко или свинско и салата
Вечеря
Таратор

Ден 4

Закуска
Баница със сирене, кафе или чай
Обяд
Варени картофи с масло
Вечеря
Ябълка с кисело мляко

Ден 5

Закуска
Омлет с парченца шунка или сирене, по избор
Кафе или чай
Обяд
Печени тиквички със сирене, кашкавал или извара
Вечеря
Печено пилешко месо

Ден 6 

Закуска
Мюсли с мляко
Чай или кафе
Обяд
Печена риба с гарнитура зеленчуци
Вечеря
Ризото със салата

Ден 7

Закуска
Овесени бисквити
Чай или кафе
Обяд
Миш-маш
Вечеря
Печено пилешко филе

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*