Home » Хранителни добавки » Преди прием на хранителни добавки – осведомете се добре

Преди прием на хранителни добавки – осведомете се добре

Различните видове хранителни добавки навлязоха изключително много в нашето ежедневно хранене. Дори и да не сте активни спортисти, които залагат на тях след тежките тренировки, вие със сигурност почти всеки ден приемате най-различни добавки. Причината се крие в това, че много от тях се използват за подобряване вкусовите качества на много от хранителните стоки, както и за удължаване сроковете на годност на предлаганите в магазините продукти.
Ако обаче спортувате активно или пък постоянно се чувствате изморени след края на работния ден, е напълно възможно да решите да се обърнете за помощ към предлаганите в търговската мрежа хранителни добавки. Преди да започнете да ги употребявате обаче е повече от задължително да се осведомите изключително добре за това, какво е необходимо на организма ви. Историята познава редица случаи, при които незапознати с начините на употреба на добавки са си докарвали здравословни проблеми, лекуването, на които понякога е било невъзможно.
За целта е най-добре да се посъветвате със специалист, който да ви даде най-точни указания. Препоръчително е да си направите необходимите медицински изследвания, за да знаете най-точно кои са необходимите на организма ви вещества. Само така ще успеете да изберете правилните продукти, необходими на вашето тяло.
В никакъв случай не влизайте в най-близкия хипермаркет с идеята да си купите от там всичко необходимо. Да, в големите търговски вериги за хранителни продукти, днес се предлагат най-различни добавки за постигане на пълноценно хранене. Това обаче не означава, че трябва да минете покрай рафта и да поставите в количката от всички продукти.
Отделете достатъчно време, за да се осведомите по темата, да проучите мненията на онези, които ползват хранителни добавки и едва тогава потърсете необходимите ви продукти. В противен случай съществува наистина реална опасност да си навредите, понякога дори и необратимо.

2 comments

  1. Лиляна Димитрова

    Всеки трябва да е наясно какво точно приема и закакво го приема.Хранителните добавки са полезни в определени дози

  2. Кратка статийка с основните принципи при избора на подходящите хранителни добавки. Въпреки това, прочетете я отново, защото в противен случай рискувате да направите неинформиран избор, водещ към редица здравословни рискове.

    Поздравления за хубавия сайт!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*