Home » Дарове от природата » Вижте от кои заболявания предпазват сините сливи!

Вижте от кои заболявания предпазват сините сливи!

Ако лекарят ви е казал, че страдате от анемия или подозирате, че организмът ви не се снабдява с нжното количество витамини, заложете на сините сливи. Тезу полезни плодове са подходящи за дамите, които искат да запазят хубавата си фигура, тъй като са верен помощник при стомашно-чревни заболявания и имат отлично разхлабително действие. Вкусните природни дарове помагат за нормализиране на обмяната на веществата.

Заради всички изброени качества сините сливи са една от супер храните, които помагат да поддържаме здравословни килограми и добро здраве.

Най-новите изследвания показват, че една слива съдържа почти същото количество антиоксиданти колкото шепа боровинки. Антиоксидантите забавят производството на свободни радикали, които са виновни за състаряването. „Сливите са много полезни за нас и освен това са евтини. Достатъчно е да изяждаме по две-три сливи на ден, за да оценим ефекта им“, твърдят диетолози от болница “Сейнт Джордж” в Лондон.

Съдържание

Сливите съдържат 87% вода, 9% захар, 0,8% пектинови вещества и също толкова белтъчини. Те са богати на ябълчна киселина, на витамини В1, В2, РР, С и на провитамин А. Богати са на натрий, калий, магнезий, фосфор, желязо. Те са изключително ценни, защото дори и сушените запазват хранителните си качества. Интересното е, че дори стават по-богати на захари, на органични киселини и влакнини.

Сините сливи са перфектно превантивно и профилактично средство срещу ревматоиден артрит, атеросклероза, астма, сърдечни заболявания, диабет и рак на дебелото черво.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*