Home » Дарове от природата » Алое вера прочиства органите и неутрализира токсините

Алое вера прочиства органите и неутрализира токсините

Заздравителният ефект на билката се дължи на съставките й с успокояващо и дезинфекциращо действие. Клиничните опити доказват и стимулиращото въздействие на алое вера върху имунната система.

Ценна хранителна добавка

Извън козметиката алое вера се употребява под формата на течна хранителна добавка, която успешно преборва стреса, умората и различни инфекции. За максимален ефект върху тонуса на организма сокът от алое вера може да се приема целогодишно. Той прочиства органите и неутрализира токсините, влияе благотворно върху целия храносмилателен тракт и лекува възпаления и язви. С него се третират специфични проблеми като лошо храносмилане, повишена киселинност на стомаха, синдром на раздразненото черво, колит. Сокът от алое вера успокоява стомашните колики и регулира отделителната система.

Изберете добре!

Четете етикетите, когато купувате сок от алое вера. Внимавайте за допълнителните съставки и тяхното съотношение, защото обикновено алое вера присъства в недостатъчно количество. Ценният метод за събиране на лечебната течност се състои в студеното пресоване непосредствено след откъсването на листата. Производителите, които не използват този способ, обикновено добавят вода към сухия прахообразен екстракт или получават сока от пастьоризираните листа. Така получените продукти имат по-слаби полезни свойства, пише сп. "Здравен журнал".

Внимание!

Предозирането със сок от алое вера крие риск от отравяне с алоин. Консумирайте само чист продукт, състоящ се от пулпата и от сока с минимално количество алоин. Алое вера не се препоръчва на бременни жени, възрастни хора и деца под 6 години.

Многолика билка

– В Мароко фибрите на алое вера се използват за производство на тъкан, наречена растителна коприна.

– Билката се използва и в кулинарията в рецепти за десерти и напитки.

– Има пасти за зъби на базата на алое вера заради антибактериалните и противовъзпалителни свойства на растението.

– Екстракт от билката се използва за лекарства против акне и други кожни проблеми, тъй като някои нейни съставки имат регенериращо действие върху кожните клетки.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*