Home » Дарове от природата » Какво е манастирска сол и за какво помага?

Какво е манастирска сол и за какво помага?

Манастирската сол се получава от 2 съставки: черешова ракия с алкохолно съдържание 40-45% и натурална каменна сол на кристали. Тази сол съдържа в себе си всички жизненоважни минерали и микроелементи и при това в състав, много подобен на състава им в човешката кръв. В индустриално пречистената сол тези минерали и микроелементи липсват.

Манастирската сол е създадена през 1900 г. от Йозеф Шмид, който по професия е бил лекар. Той прилагал солта за лечение на своите пациенти и бил възхитен от резултатите!

Манастирската сол се приготвя лесно: в 1 л черешова ракия се изсипва 1 супена лъжица натурална каменна сол на кристали, след това сместа се разклаща до пълното разтваряне на солта.

Според една друга, още по-стара рецепта солта се оставя първоначално 2 дни да се зареди със слънчева енергия. После се разделя на 2 части, като едната половина се изсипва веднага в ракията. Другата половина първо се обработва спагирично (солта се изгаря до получаване на пепел). След това се прибавя към останалата смес и чак тогава се прави хомеопатичното разклащане, след което домашното лекарство се счита готово за употреба.

Приготвената манастирска сол може да се прилага както външно – за разтриване, така и вътрешно – за пиене в разредено състояние. Не може да се приема от деца и хора с алкохолни проблеми.

При вътрешна консумация се пият 1 до 2 чаени лъжички манастирска сол, разтворени в гореща вода.

При външното приложение особено ефективен е масажът на главата. В нея се събират всички телесни меридиани, оттам се разпростират енергийните връзки с всички органи на човешкото тяло. Ето защо, когато се масажира кожата на главата, това може да се отрази благотворно върху работата на вътрешните органи, особено за пречистването на черния дроб.

Като цяло терапията с манастирска сол отключва мощни пречистващи процеси в човешкия организъм. Манастирската сол е особено ефективна при:

– акне (за външно и вътрешно приложение)

– артрит (за разтривки или пиене) 

– при подуване на корема (за пиене)

– като профилактично средство срещу настинка и грипове (за пиене и масажи на главата) 

– при главоболие (за масаж на главата)

– при мускулни болки и ревматизъм (за външно и вътрешно приложение)

– при кървене на венците (за изплакване на устата).

С манастирска сол можете да си приготвите и домашни маски за лице. Уникалното средство веднага премахва малките бръчки.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*