Home » Диети » Променете хранителните навици, отслабнете по-лесно

Променете хранителните навици, отслабнете по-лесно

В основата на всички диети стои едно правило – спазване на режим на хранене. Няма как да промените нещата, ако не приведете организма си към конкретния режим на ядене. Именно режимът е в основата на това да успеете да се отървете от излишните килограми и да се чувствате добре. Това обаче в никакъв случай не означава, че вместо да похапвате пица за закуска в 8 ч., трябва да го правите в 7,30 ч.

Не, за да постигнете желаните резултати е необходимо да заложите на здравословно и балансирано хранене. Заменете любимите банички и милинки сутрин с кисело мляко и овесени ядки, с препечени филийки с масло и сирене, с плодове. Природата ни е дарила с огромно хранително разнообразие и всеки от нас би могъл да похапва полезни неща, ако обаче успее да устои на изкушенията, които ни дебнат в хипермаркетите и заведенията за бързо хранене.
За спазването на здравословен начин на живот и постигане на хубаво тяло, което не се нуждае от диети, обаче е изключително важно да избягвате не само бързата закуска и мазните храни, но и наситените със захар безалкохолни напитки. Голяма част от тези газирани изкушения съдържат огромни количества захар, които се отразяват негативно на организма ни.
Поради тази причина сред промените, които ще трябва да направите е да се откажете от тях. Бихте могли да ги замените с натурални сокове /прясно изцедени, но не онези в кутиите от магазина/, компоти, чай, айран. Задължително е също така вечер да избягвате мазните храни и вместо да похапнете пържола или пилешко бутче, да заложите на салата от маруля, краставица, репички и зелен лук. И макар да е известно на всички, за пореден път ще повторим, че редовното похапване на плодове и зеленчуци е единствената гаранция за подържане на хубава фигура, жизненоспособност и бодрост.
Само правилното хранене и спазването на хранителен режим ще ви помогнат да се справите с килограмите и ще ви спасят от постоянното търсене на нови диети.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*