Home » Хранителни добавки » Можем ли да заменим храненето с хранителни добавки?

Можем ли да заменим храненето с хранителни добавки?

Едва ли има човек, който да не е чувал за хранителни добавки. Мнозина вече са тези, които ги ползват, за да постигнат добро и балансирано хранене. Други пък посягат към тях след тренировка или тежък работен ден, в който силите им са били изцедени до край. Причините поради, които можем да се обърнем към добавките са изключително много. До колко обаче трябва да им се доверяваме е въпрос на широки дискусии, които все още не са довели до правилен отговор и достигане на абсолютната истина по темата.

Без значение до къде са стигнали дебатите и какви мнения са били изказани, всички експерти от бранша дават един изключително важен съвет – не заменяйте пълноценното и балансирано хранене с хранителни добавки. Те са неспособни да заменят разнообразната храна. Със сигурност това изречение е изписано и на етикета на всеки продукт от раздела на добавките.
Най-вероятно е с малък шрифт и забутан някъде по етикета, но със сигурност го има. И докато за по-възрастните това е пределно ясно, то при подрастващите има случаи, в които тийнейджърите се осланят само на добавките. В повечето случаи това са младежи, погълнати от фитнес манията и мечтаещи за големи мускули и релефно тяло.
Следвайки тази цел, те пренебрегват съветите на специалистите и стигат до крайности. Понякога взимат по-голямо количество, като така се опитват да постигнат по-пълноценно хранене. Друг път не спазват режима и по този начин не постигат положителен ефект. Практиката познава редица подобни случаи, в които подрастващите приемат нездравословна храна, опитвайки се да я компенсират с най-различни видове хранителни добавки. В почти всички случаи подобни произволни действия завършват с посещение на медицинските заведения.
Поради тази причина родителите имат изключително важна роля. Те са тези, които трябва да следят какво взима детето им преди, по време или след хранене.
loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*