Home » Дарове от природата » Ето как сушените плодове могат да подобрят здравето ви

Ето как сушените плодове могат да подобрят здравето ви

Честото похапване на плодове и зеленчуци е гаранция за пълноценно хранене. Без значение дали ще изядете ябълка, круша или банан, витамините които ще предоставят те на организма ви са незаменими.
Проблемът за хората в днешния 21 век обаче идва от това, че в магазините има огромно разнообразие от калорични и изключително вкусни храни, които привличат вниманието ни много повече, отколкото така полезните дарове на природата. И докато през пролетта и лятото успяваме да балансираме нещата, то през студените зимни месеци, нещата стават доста неприятни. Макар че в хипермаркетите има плодове и зеленчуци през цялата година, то полезните им качества през декември, януари и февруари са доста съмнителни.
Решение обаче има. Вместо да купувате домати и краставици с вкус на пластмаса или пък лъскави ябълки и круши, озовали се по щандовете, незнайно от къде и обработвани, незнайно с какво, бихте могли да се насочите към рафтовете със сушени плодове.
Тези незаменими дарове на природата са доказали през годините своето изключително благотворно влияние върху организма. Не случайно много от възрастните хора по селата си приготвят през летните месеци сушени кайсии, ябълки, круши и сини сливи за зимата. Те помнят времената, когато нямаше хипермаркети и препълнени големи търговски вериги и знаят, че именно сушените плодове са били един от основните източници на витамини при всяко хранене. За наша радост, днес по рафтовете в магазините за хранителни стоки могат да се открият най-различни сушени плодове.
Ако пък искате да имате повече домашно приготвени блюда на масата, бихте могли сами да си сушите плодове. Най-важното за тях е съхранението. За целта е необходимо да ги държите в платнени торби и добре проветрявано място. По този начин, хем ще спестите пари, тъй като цената на сушените плодове в магазина е сравнително висока, хем ще бъдете напълно сигурни, че организмът ви ще получава и през зимата порция пълноценна храна в лицето на сушените плодове, които старите хора, не случайно определят като дарове на природата.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*