Home » Здравословно хранене » Яйца от пъдпъдъци – по-силни от виаграта?

Яйца от пъдпъдъци – по-силни от виаграта?

За тях се носи мълва, че бият по точки Виаграта и с високото си съдържание на фосфор определено са добър стимулатор за „Млади Богове”! Те могат да са ви от полза не само за здравословно хранене, но и при лечение на алергии, астма, анемия, имунна недостатъчност, умора, главоболие…
 
Представяме ви отличниците за здраве, техни, дребни величества – пъдпъдъчите яйца! Те са не само много богати на витамини, минерали, микроелементи, ензими, но за разлика от големите си кокоши събратя, НЕ съдържат т.н. лош холестерол.
Благодарение на плътните си и устойчиви черупки, но най-вече на здравите ципи, тези мънички сладури могат да се ядат или пият сурови, понеже в тях не може да проникне салмонела, а и така запазват по-добре ценните си качества.
 
Друго любопитно и важно е, че заради високата си телесна температура от 42 градуса, пъдпъдъците се радват на добро здраве и са много устойчиви на инфекциозни заболявания, нямат нужда от ваксини, което прави яйцата им екологично чиста храна за човека.
Можете да ги включите във вашето здравословно хранене като сутрешен шейк на гладно смесени с мед, прясно мляко, любим ваш плод, като добре е да ги консумирате умерено все пак, до 5 бр. яйца на ден.
 
Вкусна добавка могат да са и за салатата под форма на майонеза или друг яйчен сос и да сте спокойни, че когато са истински могат спокойно да са част от здравословното хранене за разлика от готовите сосове.
Уважавани и използвани за разкрасяване са от звездите – Пенелопе Крус и Джейми Лий Къртис ги прибавят в маски за коса наследство от бабите им. Пъдпъдъчите яйца могат да направят косата ви бляскава и силна, а кожата на лицето ви сияеща.
 
Достатъчно е да прибавите един жълтък от пъдпъдъче яйце в маската си за коса или в шампоана, който ползвате и веднага ще усетите разликата.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*