Използвайте бирена мая, за да подсилите организма си

От векове насам бирената мая се приема като хранителна добавка, изключително богата на витамини от група В и на минерали. Благодарение на нея организмът се подсилва отвътре и това се вижда отвън!

Бирената мая няма нищо общо с химическите набухватели, които използваме за нашите сладкиши. Тя представлява микроскопични гъби, които се размножават бързо в човешкия организъм, и съдържа протеини, лецитин, аминокиселини, антиоксиданти, минерални соли и олигоелементи, както и голямо количество витамини B1, В2, ВЗ, В5, В6, В8. Приема се под формата на капсули или прах. Съществуват два вида – активна и неактивна бирена мая. Активната съдържа „живи“ съставки, тя е по-полезна и много ефикасна за правилното функциониране на червата. Неактивната съдържа термично обработена гъбична култура, тя не е толкова ефикасна, но съдържа всички изброени витамини, благодарение на които подсилва ноктите и косата, регулира храносмилането, преборва стреса и умората.

Бирената мая се приема на периоди, в продължение на поне два месеца, а препоръчителното количество е 3 капсули или 2 чаени лъжички дневно. Тя не е лекарство, но може чудесно да прочисти организма. Използва се за производството на бира, но губи всичките си качества в комбинация с алкохола, пише сп. "Здравен журнал".

За здрав стомах

Кой не е страдал поне веднъж от лошо храносмилане? Нашите предци са се хранили според сезоните, което значи не много разнообразно. Поради това чревната им флора често е страдала от липса на баланс и е причинявала или запек, или разстройство. За щастие хората отдавна познават бирената мая и нейното свойство да стимулира мързеливите черва. То се дължи на съдържащите се в нея протеини, които подобряват ефекта на стомашните сокове и функционирането на мускулите на храносмилателния тракт.

При запечен стомах по-подходяща е активната форма на бирена мая – приемайте сутрин на гладно 4 ч.л., разтворени в голяма чаша вода. След това продължете с 2 капсули на всяко хранене. Избягвайте да ги взимате с топли напитки, защото топлината разрушава пробиотичните свойства на бирената мая.

В обратния случай – чести стомашни разстройства, сред които и ваканционните, изключително помага един специален вид бирена мая – Saccharomyces Cerevisiae. Една седмица преди да заминете в отпуск взимайте по 3 капсули на всяко хранене, за да подготвите червата си, но не забравяйте също да миете добре плодовете и зеленчуците, да избягвате кубчетата лед и да не пиете вода от чешмата.

За хубав силует

Бирената мая абсорбира мазнините и захарите, а освен това намалява апетита и позволява бързо засищане. Направете тримесечен курс, като приемате по 2 капсули на всяко хранене. Още след първия месец ще се почувствате по-леки. За още по-бърз ефект пийте на гладно голяма чаша вода с разтворени в нея 3 ч.л. бирена мая на прах. Ефектът „плосък корем“ се дължи на пробиотиците в маята, които подобряват храносмилането и стопяват мастните натрупвания. Разбира се, през това време избягвайте пържените картофи, пиците, тортите и сладоледа. Хранете се балансирано, спортувайте – така по-бързо ще отслабнете, като в същото време поддържате в добра форма мускулатурата си.

За красотата на кожата и косата

На всеки два месеца в продължение на 20 дни приемайте ежедневно бирена мая – по две капсули на всяко хранене. Ще забележите как състоянието на ноктите ви се подобрява и те стават по-здрави, а косата – по-блестяща. Страдащите от акне ще видят как пъпките им засъхват. За мазната кожа няма по-добро средство от маската от бирена мая – разтворете 3 ч.л. в малко хладка вода, оставете получената каша да престои 30 минути и след това я нанесете върху лицето. След 20 минути я изплакнете обилно с вода. За сухата кожа се приготвя същата смес, като се прибавят и 4 ч.л. хлебна мая. Оставете я да действа 15 минути, преди да изплакнете лицето. Правете това всяка седмица в продължение на месец.

Антистрес

Витамините от група В са най-добрите приятели на нервната система, а бирената мая съдържа голямо количество от тях. Взимайте по 3 капсули на всяко хранене в продължение на 1 месец. Помогнете си допълнително със спорт, който укрепва имунитета, и с разходки сред природата за повече спокойствие.

Добре е да знаем:

– Бирената мая не се препоръчва при възпалителни заболявания на червата.

– Тя не може да замени назначеното от лекаря ви лечение.

– Под форма на прах бирената мая се съхранява най-много за 3 месеца в херметически затворена кутия, на сухо и тъмно място.

– Проверявайте крайния срок на опаковките с капсули и хапчета.

loading...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*