Home » Хранителни добавки » Използвайте бирена мая, за да подсилите организма си

Използвайте бирена мая, за да подсилите организма си

От векове насам бирената мая се приема като хранителна добавка, изключително богата на витамини от група В и на минерали. Благодарение на нея организмът се подсилва отвътре и това се вижда отвън!

Бирената мая няма нищо общо с химическите набухватели, които използваме за нашите сладкиши. Тя представлява микроскопични гъби, които се размножават бързо в човешкия организъм, и съдържа протеини, лецитин, аминокиселини, антиоксиданти, минерални соли и олигоелементи, както и голямо количество витамини B1, В2, ВЗ, В5, В6, В8. Приема се под формата на капсули или прах. Съществуват два вида – активна и неактивна бирена мая. Активната съдържа „живи“ съставки, тя е по-полезна и много ефикасна за правилното функциониране на червата. Неактивната съдържа термично обработена гъбична култура, тя не е толкова ефикасна, но съдържа всички изброени витамини, благодарение на които подсилва ноктите и косата, регулира храносмилането, преборва стреса и умората.

Бирената мая се приема на периоди, в продължение на поне два месеца, а препоръчителното количество е 3 капсули или 2 чаени лъжички дневно. Тя не е лекарство, но може чудесно да прочисти организма. Използва се за производството на бира, но губи всичките си качества в комбинация с алкохола, пише сп. "Здравен журнал".

За здрав стомах

Кой не е страдал поне веднъж от лошо храносмилане? Нашите предци са се хранили според сезоните, което значи не много разнообразно. Поради това чревната им флора често е страдала от липса на баланс и е причинявала или запек, или разстройство. За щастие хората отдавна познават бирената мая и нейното свойство да стимулира мързеливите черва. То се дължи на съдържащите се в нея протеини, които подобряват ефекта на стомашните сокове и функционирането на мускулите на храносмилателния тракт.

При запечен стомах по-подходяща е активната форма на бирена мая – приемайте сутрин на гладно 4 ч.л., разтворени в голяма чаша вода. След това продължете с 2 капсули на всяко хранене. Избягвайте да ги взимате с топли напитки, защото топлината разрушава пробиотичните свойства на бирената мая.

В обратния случай – чести стомашни разстройства, сред които и ваканционните, изключително помага един специален вид бирена мая – Saccharomyces Cerevisiae. Една седмица преди да заминете в отпуск взимайте по 3 капсули на всяко хранене, за да подготвите червата си, но не забравяйте също да миете добре плодовете и зеленчуците, да избягвате кубчетата лед и да не пиете вода от чешмата.

За хубав силует

Бирената мая абсорбира мазнините и захарите, а освен това намалява апетита и позволява бързо засищане. Направете тримесечен курс, като приемате по 2 капсули на всяко хранене. Още след първия месец ще се почувствате по-леки. За още по-бърз ефект пийте на гладно голяма чаша вода с разтворени в нея 3 ч.л. бирена мая на прах. Ефектът „плосък корем“ се дължи на пробиотиците в маята, които подобряват храносмилането и стопяват мастните натрупвания. Разбира се, през това време избягвайте пържените картофи, пиците, тортите и сладоледа. Хранете се балансирано, спортувайте – така по-бързо ще отслабнете, като в същото време поддържате в добра форма мускулатурата си.

За красотата на кожата и косата

На всеки два месеца в продължение на 20 дни приемайте ежедневно бирена мая – по две капсули на всяко хранене. Ще забележите как състоянието на ноктите ви се подобрява и те стават по-здрави, а косата – по-блестяща. Страдащите от акне ще видят как пъпките им засъхват. За мазната кожа няма по-добро средство от маската от бирена мая – разтворете 3 ч.л. в малко хладка вода, оставете получената каша да престои 30 минути и след това я нанесете върху лицето. След 20 минути я изплакнете обилно с вода. За сухата кожа се приготвя същата смес, като се прибавят и 4 ч.л. хлебна мая. Оставете я да действа 15 минути, преди да изплакнете лицето. Правете това всяка седмица в продължение на месец.

Антистрес

Витамините от група В са най-добрите приятели на нервната система, а бирената мая съдържа голямо количество от тях. Взимайте по 3 капсули на всяко хранене в продължение на 1 месец. Помогнете си допълнително със спорт, който укрепва имунитета, и с разходки сред природата за повече спокойствие.

Добре е да знаем:

– Бирената мая не се препоръчва при възпалителни заболявания на червата.

– Тя не може да замени назначеното от лекаря ви лечение.

– Под форма на прах бирената мая се съхранява най-много за 3 месеца в херметически затворена кутия, на сухо и тъмно място.

– Проверявайте крайния срок на опаковките с капсули и хапчета.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*