Home » Вегетарианство » Знаете ли каква е една от тайните на дългия живот?

Знаете ли каква е една от тайните на дългия живот?

Правилното хранене е било и ще бъде в основата на дълголетието. Ако не полагаме достатъчно добри грижи да организма си, предоставяйки му питателна и богата на витамини храна, няма как да очакваме той да ни се отблагодари с добро здраве и тонус. Няма как да очакваме да се чувстваме добре, ако постоянно ядем хамбургери, пържени картофи и торти, вместо плодове, зеленчуци и домашни тестени изделия.

Тази максима е известна от доста години насам, но през последното десетилетие нещата, като че ли вече излязоха от контрол. Не всеки ъгъл имаме заведения и павилиони за бързо хранене, които ни отдалечават от здравословното хранене. Малцина са онези, които обръщат особено голямо внимание на това и се ориентират към пълноценната храна и така полезното за организма вегетарианство.
 
За мнозина отказването от месните продукти и повече от наказание. Приема се за апокалипсис и край на добрия живот. В същото време обаче докато похапват направени незнайно от какво кебапчета от малкото капанче на ъгъла, хората не осъзнават, че по този начин наистина спомагат за мъчителното настъпване на края на добрия живот и крепко здраве.
 
И, ако мнозина не вярват на това и са скептични към твърденията че постното хранене и ориентирането към вегетарианство са полезни за организма, най-доброто решение е да поговорят с по-възрастните хора, които имат зад гърба си 7-8 десетилетия. Многократно нашите баби и дядовци, особено онези, които живеят на село, са споделяли, че преди години не са яли толкова много месо, колкото ние сега. Именно поради тази причина те достигат мечтаното от всички нас дълголетие.
 
В никакъв случай не е задължително да се ориентираме към вегетарианство на 100 процента. Но пък е повече от препоръчително да ограничим месните продукти, особено колбасите, надениците и останалите подобни продукти, като наблегнем на плодовете, зеленчуците и месните продукти при всяко хранене.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*