Home » Здравословно хранене » Здравословно хранене за по-добър тонус

Здравословно хранене за по-добър тонус

Правилното хранене е гарант за добро здраве и тонус през целия ден. Мазните и калорични храни изсмукват силите от вашия организъм и ви правят по-вели и нетрудоспособни. Ако още от сутринта се натъпчете с тежки храни, със сигурност няма да се чувствате добре през целия ден. Затова вместо да изядете една баничка или милинка от близката закусвалня, бихте могли да заложите на кисело мляко с овесени ядки, попара от препечен пълнозърнест хляб, сирене и краве масло /но не и маргарин/, един-два плода и шепа ядки.

Така със сигурност ще дадете необходимия добър старт на тялото си и то ще ви се отблагодари, като ви направи жизнени и трудоспособни през целия ден.
Когато дойде време за обяд, не трябва да се отправяте към павилионите за бързо хранене, а към заведенията за готвена храна. Там обаче трябва да успеете да преодолеете желанието си за похапване на нещо мазно и да изберете пилешката супа и ориза. Или пък зелената салата с едно пилешко бутче. Вариантите са изключително много и при желание от ваша страна за спазване на пълноценен режим от здравословно хранене, бихте могли да го постигнете без особени усилия. Изключително важно е да продължите по този път и в следобедните часове. Обикновено във времето около 15-16 часа всеки от нас изпитва глад и отпадналост.
Тогава идва ред на ядките. Те са доказали своите чудодейни качества върху организма и затова е необходимо да ги хапваме колкото се може по-често. Няма значение дали ще заложите на 50 грама фъстъци, орехи или лешници, важното е да изберете тях пред хамбургера или пицата. Най-важно е обаче да успеете да устоите на вечерята.
По правило за българите вечерята е основното хранене за деня, което е в разрез с всички правила за здравословен начин на живот. Трябва да устоите на изкушението и да не се натъпчете преди лягане. И, ако имате съмнения относно казаното, винаги се сещайте за римската максима – закуската изяж сам, обяда раздели с приятел, а вечерята дай на врага.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*