Home » Дарове от природата » Как да съхраним ябълките за по-дълго време

Как да съхраним ябълките за по-дълго време

Всеки от нас е наясно, че за да се постигне пълноценно и добре балансирано хранене, е задължително да се консумират колкото се може повече плодове и зеленчуци. В днешния глобализиран свят ежедневното похапване на тези дарове на природата не представлява никакъв проблем. Целогодишно в хипермаркетите и кварталните бакалии могат да се открият пресни ябълки, круши, банани, портокали, домати и краставици.

Благодарение на това, за разлика от нашите баби и дядовци, не е необходимо да чакаме пролетта и лятото, за да си направим зелена или шопска салата. Похапването на добре узрял плод също не е проблем, стига да спадате към онази част от сънародниците ни, която предпочита да похапне ябълка за десерт, вместо пастичка или вафла.
Наред с възможностите, които ни предлага магазина обаче, българите могат да си набавят голяма част от тези плодове за своето пълноценно хранене по естествен начин. Мнозина от нас имат наследствени имоти в селата, в които има поне пет-шест овощни дървета. Консумирането на тези плодове е много по-полезно, тъй като те са израснали в естествена среда, без обработка с пестициди и изкуствени торове.
Съхранението им във времето също не е особено трудно. Най-простият пример са ябълките. След като тези прекрасни дарове от природата узреят хубаво, трябва да ги оберем и подредим в щайги на един ред. Някой постилат на дъното слама и подреждат там ябълките, други пък ги увиват в парчета вестник. И в двата случая можете да сте сигурни, че тези плодове ще се запазят доста дълго време.
Така, хем ще спестите пари, които иначе бихте давали постоянно за купуване на плодове от магазина, хем ще сте напълно сигурни, че десертът във вашето хранене е екологично чист и необработван с продукти на химическата промишленост.
За да се постигне всичко това обаче е необходимо да поддържате овощните дръвчета във вашите селски или вилни имоти. Това от своя страна не е много трудно, особено, ако става въпрос за няколко дръвчета.
И, ако все пак изпитвате притеснения относно това дали ще се справите, винаги бихте могли да се посъветвате с някои от по-възрастните ви роднини. Той със сигурност ще ви даде редица ценни съвети.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*