Home » Вегетарианство » Да заредим фризера с вегетариански храни

Да заредим фризера с вегетариански храни

Пролетта и лятото са сезоните, в които тялото ни се радва най-много на плодове, зеленчуци и питателни ястия за здравословно хранене. През тези два сезона на пазара и в магазините се продават свежи марули, лук, чесън, спанак и коприва. Някои от тях са отглеждани в големите земеделски стопанства, други пък в градинките на възрастните хора.
Без значение, на кои от тях ще заложите, консумирането на пролетните дарове от природата е гаранция, че ще помогнете на организма си да си отпочине от поглъщаните през зимата по-тежки и нездравословни храни. Може да се каже дори, че пролетта е сезонът, в който всеки от нас, малко или много, трябва да се обърне към така омразното за повечето хора вегетарианство.
Ползотворното му въздействие върху човешкото тяло е известно от столетия и поради тази причина, макар и бавно, то като че ли успява да намира последователи. 
Пролетта и лятото обаче са също и двата сезона, в които по традиция българите приготвят зимнина. Поради една или друга причина нашенците продължават да пълнят фризерите и бурканите с лютеница, кисели краставички, спанак, коприва и тиквички, като по този начин успяват да си помогнат в осигуряването на необходимото пълноценно и разнообразно хранене през зимата. Сега е сезонът, в който всеки от нас може да зареди фризерите си с изключително полезни храни, които мнозина асоциират само с вегетарианство. 
Разбира се, има и мнозина, които много отдавна са спрели да пълнят фризерите и бурканите със зимнина, тъй като в хипермаркетите имаме всичко необходимо през цялата година. 
Доказано е обаче, че домашно приготвените неща са много по-полезни и питателни. Те са тези, които могат да направят всяко хранене пълноценно и укрепващо организма. И дори и да гледате пренебрежително на агитациите за преминаване към вегетарианство, със сигурност бихте могли да се погрижите за осигуряването на здравословна гарнитура.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*