Home » Диети » Как да отслабнем без строги диети

Как да отслабнем без строги диети

Пълноценното хранене винаги е било гаранция за добро здраве и бистър ум. Когато обаче на всеки ъгъл имаме работещи заведения за бързо хранене и павилиони с разнообразни тестени вкусотии, се подаваме лесно на изкушението. Така неусетно започваме да чувстваме тежест в стомаха, да качваме килограми и достигаме момента, в който си казваме, че вече е време да изберем някоя от многото диети, които се срещат в интернет.

Това обаче е нож с две остриета. Първо, защото не може да се има доверие на всичко написано във виртуалното пространство и второ, защото всеки организъм е строго индивидуален и, ако при някой дадена диета действа, то няма гаранция, че ще действа и при друг.
Най-доброто решение, което може да се вземе, за да не се стига до търсене на методи за отслабване е пълноценното хранене. То може да ви даде пълна гаранция за това, че тялото ви ще се чувства добре, а и вие самите. За целта трябва да направите няколко изключително прости и познати на всички неща.
 
На първо място е необходимо да промените хранителните си навици. Ако досега сте закусвали банички и други тестени закуски, сега можете да заложите на киселото мляко и овесените ядки.
Когато почувствате глад в следобедните часове е необходимо да похапнете плодове или ядки, а не хамбургер или пица. За вечеря си пригответе вкусна салата, вместо обичайните за нашите географски ширини тежки блюда, пълни с месо и мазнини.
Постарайте се поне веднъж в седмицата да похапвате риба и морски дарове. Обърнете сериозно внимание на бобовите култури и малко известната у нас елда. Тя действа изключително благотворно на организма и със сигурност ще ви помогне да се сдобиете със съвършената фигура, за която мечтаете.
 
Основното правило за пълноценно хранене обаче си остава спазването на балансиран режим. Желателно е да се храните по-често, но на по-малки порции. Така вместо да ядете сутрин, обед и вечер, можете да добавите и по едно хапване във времето около 11 ч. и около 15-16 ч.
Това ядене обаче трябва да се изразява в похапването на плодове, зеленчуци и ядки. Всичко друго със сигурност ще ви донесе неприятности и необходимост от изпробване на най-различни диети.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*