Home » Здравословно хранене » Хапвайте повече ядки за по-добро здраве

Хапвайте повече ядки за по-добро здраве

Едно от най-важните неща, за да бъде човек здрав и да има тонус, е правилното хранене. Ако не обръщаме сериозно внимание на това и залагаме на похапването на крак, бързото дъвчене и нередовните закуска, обяд и вечеря, съществува огромна опасност, не само да не бъдем достатъчно жизнени, но и да си навлечем сериозни проблеми. Наред с препоръчваните от всички знайни и незнайни експерти плодове и зеленчуци, които задължително трябва да присъстват в менюто ни, е желателно да обърнем сериозно внимание и на още нещо – ядките.

Те са задължителни за онези, които разбират значението на думите здравословно хранене. Познати на човечеството от векове, ядките винаги са били едни от най-вкусните блага на природата. Разнообразието им е толкова голямо, че съвсем спокойно бихме могли да включим в нашето хранене различни ядки за всеки ден от седмицата.
В търговската мрежа можем да открием различни разфасовки на орехи, бадеми, лешници, кашу, фъстъци, шам фъстъци и по-малко познатата у нас макадамия. Благодарение на своите признати от хилядолетия вкусови качества, ядките са способни не само да ни заситят, но и да направят блюдата ни истинско кулинарно съвършенство. Готварската наука залага на лешниците, бадемите и орехите при приготвянето на изключително много рецепти.
Голяма част от сладкишите имат неповторим вкус точно заради малките парченца орехи и лешници в тях. Обичаният от всички сладък салам, приготвян от бисквити, какао, захар и масло, придобива значително по-добри вкусови качества, когато в сместа се добави и една чаша натрошени орехи. Честото похапване на фъстъци, орехи и бадеми е достатъчно, за да можете да кажете, че поне се стараете да правите здравословно хранене. За високите хранителни свойства на ядките е изписано изключително много.
В редица интернет сайтове, книги и кулинарни телевизионни предавания, надълго и нашироко се говори и изписва за високото съдържание на витамини и чудодейното им въздействие върху организма. Поради тази причина, единственото, което можем да кажем е, че ако наистина искате да приучите семейството си към пълноценно хранене, то под една или друга форма, ядките трябва задължително да присъстват във вашите ястия.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*